​​2e in de GP Bob Jungels UCI 1.1 Luxemburg

2e in de GP Bob Jungels UCI 1.1 Luxemburg

Dippach • Afgelopen zaterdag is Bas naar Luxemburg vertrokken, waar zondag de GP Bob Jungels op de agenda stond. De renners kregen een mooi parcours voorgeschoteld door het glooiende landschap in en rond Dippach. De afstand was 130 km. met in totaal 1800 hoogtemeters.  In het begin ontstond er een kopgroep van 8 renners die maximaal 1'50" voorsprong konden nemen. Na 95 kilometers werden de 6 overgebleven leiders gegrepen en werd de beslissende ontsnapping tot stand met een zestal junioren. Hierin waren Bas samen met Jarno Molbach de twee Nederlanders, verder in deze kopgroep de Belgen Laurens Huys, Lorran Cassaert, Lothar Verhulst. en Bram Ualgasi.

Laurens Huys viel al snel vooraan weg door schakelproblemen, en kwam in de achtervolgende groep terecht die op 20 seconden volgden, het peloton volgde op 35 seconden.

Op de laatste klim op 3 km van de aankomst wordt Lothar Verhulst vooraan gelost en kan de Fransman Leo Bouvier vanuit de achtervolgende groep de sprong maken naar de koplopers. In de eindspurt met 5 koplopers moest Bas genoegen nemen met de tweede plaats.