​​2e in etappe, 8e in klassement Ster van Zuid-Limburg

2e in etappe, 8e in klassement Ster van Zuid-Limburg

Gingelom (België) • Bas is in het Paasweekeinde achtste geworden in het eindklassement van de Ster van Zuid-Limburg. Dit was een internationaal sterk bezette juniorendriedaagse in de regio Belgisch Limburg en Luik. Helaas verspeelde Bas zijn kansen op de eindzege al in de proloog. Bas nam zaterdag in de proloog in Borlo teveel risico's, waardoor hij te hard op een scherpe bocht af koerste. Hierdoor belandde hij in de berm en verspeelde hij kostbare seconden. 

Op zondag ging het in de tweede etappe Landen-Landen, die voerde over een glooiend parcours, alweer een stuk beter. De wind en de afstand van 130 kilometer zorgden voor ideale omstandigheden om een koers zwaar te maken. Slechts 50 van de 195 gestarte renners wisten zich in het voorste peloton te handhaven. Hieruit ontstond een kopgroep van vier. Ook Bas was er weer bij, maar helaas kon hij het net als een week eerder in Luxemburg niet afmaken en moest weer genoegen nemen met de tweede plaats. Tevens maakte hij een flinke sprong in het algemeen klassement, en stond ondertussen op 18e plaats. 

De derde etappe op maandag met de start en finisch in Buvingen-Borlo, ging tot de regio Luik. Door de barre weersomstandigheden en de forse klimmen rond Flemalle, werd het een ware slijtageslag. Vooraan bleven slechts 21 renners over. In de laatste plaatselijke ronde waren er nog geen 40 renners meer in koers, en werd ook deze groep volledig uit elkaar gereden. Bas kwam in deze derde etappe keurig als 7e over de streep. 

Al met al heeft kon Bas tevreden terug kijken, door uiteindelijk nog als 8e in het algemeen klassement te eindigen.