​​de 9e en 10e Nederlandse Titel!

de 9e en 10e Nederlandse Titel!

Alkmaar • Bas is weer twee nationale titels rijker. Bas nam revanche op zijn teleurstellende wedstrijd van 20 december en was in Alkmaar bij de junioren de beste op de puntenkoers en op de 1 kilometer individuele tijdrit.

De nationale titel op de 3 kilometer achtervolging was namelijk eerder aan de neus van Bas voorbij gegaan. Een opkomende griep was daar mede de oorzaak van.

In Alkmaar stond Bas weer fit en uitgerust aan de start. De scratch leverde hem niet de overwinning op, maar het rijden was wel goed voor het zelfvertrouwen. Bas reed solo naar drie ontsnapte renners, die het peloton op een ronde hadden gezet. Hij rukte direct op naar voren, maar kwam net te laat om nog aanspraak te maken op het goud.

Topfavoriet
De puntenkoers is het favoriete onderdeel van Bas. Deze wedstrijd over 100 ronden wist hij een jaar eerder als eerstejaars junior te winnen en dus stond hij als topfavoriet aan de start. De tegenstanders gaven hem dan ook geen ruimte. Toch wist Bas de favorietenrol waar te maken en als enige te ontsnappen en het peloton solo op een ronde te zetten. Deze winstronde leverde hem een bonus van 20 punten op, in combinatie met de overige in de koers behaalde punten voldoende voor zijn negende Nederlandse titel.

Titel nummer 10 volgde op de individuele tijdrit over één kilometer, een onderdeel dat amper een halfuur na de puntenkoers werd verreden. Met de nodige vechtlust weerstond Bas de pijn in zijn benen. Met een gezien de omstandigheden redelijke tijd van 1.07,547 kreeg hij andermaal het rood-wit-blauwe tricot om zijn schouders.