​​Internationale Driedaagse van Axel

Internationale Driedaagse van Axel

Axel/Sluiskil/Velzeke • In de 1e etappe Sluiskil-Sluiskil ging het al na 10 kilometer mis voor Bas. Hij kwam hard ten val, en had behoorlijk wat schade aan zijn fiets. Gelukkig reed de ploegleiderswagen voorin de karavaan, en was direct bij Bas om een achterwiel te wisselen. Hierdoor zat Bas snel achter de auto om terug te keren bij het peloton. Toch was het een forse inspanning om terug te keren in het peloton. Ondertussen waren er veel valpartijen op de smalle wegen door Zeeuws Vlaanderen, waarbij Bas op enig moment voor de tweede keer was betrokken. Deze keer zonder gevolgen en kon hij direct door. Helaas miste hij wel hierdoor de beslissende slag, en reden 19 renners vooruit. Bas herpakte zich goed, en reed op 4 kilometer van de finisch in Sluiskil weg en werd hierdoor nog keurig 20e.

De 2e etappe is helaas uitgedraaid op een teleurstellende tijd. Mede door de val (kuitspier) kon hij het hoge tempo op enig moment niet goed volhouden, waardoor hij veel tijd verloor. Van de schaafwonden had hij verder geen last. Jammer, maar vooruit kijken naar de volgende etappe was het motto.

In de 3e etappe kwam naar voren dat Bas wel degelijk naar de juiste vorm aan het groeien was. Hij kwam op iedere kasseistrook door bij de eerste 5 van het peloton. Toen in de tweede helft van de wedstrijd definitief een groep van negen renners wegreden, was Bas hier één van. In de eindsprint was tegen Bram Welten niet in te brengen, maar een mooie tweede plaats voor Bas was een opsteker!

De 4e etappe met start en finish in Velzeke (België), was een soort 'mini Ronde van Vlaanderen'. Met o.a. de Leeberg, Valkenberg en de Paddenstraat was dit parcours op het lijf geschreven voor Bas. De gehele wedstrijd reed hij voorin, en met name op de Paddestraat kon hij goed uit de voeten. In Velzeke kwam Bas als 8e over de streep.

Ondanks de val van vrijdag, werd het uiteindelijk een goede wedstrijd, en dit resulteerde op een 5e plaats in het jongeren klassement, en en 13e plaats in de eindklassement.