​​NK Baanwielrennen: 2 x Goud en 1 x Zilver

NK Baanwielrennen: 2 x Goud en 1 x Zilver

APELDOORN • Van 27 tot 29 december vond het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen plaats.  Voor Bas stonden de volgende onderdelen op het programma. Op de eerste dag stond alleen de scratch op het programma. Na een relatief eenvoudige kwalificatie, kwam Bas helaas teleurgesteld als 6e over de streep in de finale.

De tweede dag stond in het teken van de individuele achtervolging, de 1-KM tijdrit en de koppelkoers. De kwalificatie voor de individuele achtervolging, reed Bas samen in de baan met Marten Kooistra. De tijd van Bas was zéér goed te noemen, namelijk 3.26,210. Goed voor de eerste tijd, en moest hierdoor in de finalerit strijden om het goud. Dit pakte goed uit voor Bas, en nam zo zijn derde NK titel van 2014-2015 mee naar Groot-Ammers. 

Het volgende onderdeel van de dag was voor Bas de 1-Km individuele tijdrit. Ondanks dat dit een onderdeel is voor de sprinters, had hij zich ook hiervoor ingeschreven. Zijn tijd gereden op het NK Omnium eerder dit jaar op dit onderdeel was voor een reden om dit onderdeel ook mee te pakken. Niet zonder succes, want uiteindelijk pakte Bas nu het zilver en moest alleen 'specialist' Sam Ligtlee voor laten gaan. 

De koppelkoers samen met Martijn Knoppert liep uit op een 4e plaats in de einduitslag. Al met al een prachtige dag, met mooie successen!

De derde dag stond alleen de puntenkoers op het programma. De finale over 100 ronden werd een harde strijd. In de voorlaatste sprint pakte Marten Kooistra de volle vijf punten, terwijl Bas geen punten kon bijschrijven. Hierdoor gingen beide concurrenten met een gelijk aantal punten (16) op weg naar de laatste sprint.

Op drie ronden voor het einde ging Bas, van kop af hard aan. Hij kreeg het publiek op zijn hand en het 'onmogelijke' lukte toch. De Ammerse renner verzekerde zich van vijf punten én van zijn vierde nationale titel dit jaar.