​​Ploegenvoorstelling Willebrord Wil Vooruit

Ploegenvoorstelling Willebrord Wil Vooruit

SINT WILLEBRORD • In het ‘sportnest’ van wielervereniging Willebrord Wil Vooruit (WWV) café/ dancing ’t Pleintje, werden afgelopen donderdagavond de wielerploegen van deze vereniging voorgesteld. In totaal betreden vijf categorieën het podium, de categorie Jeugd, Nieuwelingen, Nieuwelingen en Junioren Dames, Junioren Heren en tot slot de klasse Elite/ Beloften.

De ploegvoorstelling 2015 trekt een volle zaal belangstellende. De kampioenen van 2014 waaronder Bas die deze landelijk hoog aangeschreven wielervereniging heeft voortgebracht, worden deze avond eveneens gehuldigd.
De vereniging is oprecht trots op het talent wat ze hebben voortgebracht, en hoog zijn de verwachtingen van de renners die nog in de kweekvijver van WWV fietsen. Podiumplaatsen zijn de renners van WWV niet onbekend, en deze podiumervaring wordt al bij de categorie Jeugd vergaard. Drieëntwintig rennertjes, zowel jongens als meisjes, telt deze categorie “Het is dit jaar een klein clubje maar kwantiteit is ondergeschikt. Vooral het sportief samenzijn en plezier hebben in de sport staan, zeker in deze categorie , centraal”, aldus de trainer van de Jeugdleden.

Huldiging
Renners met kampioenstitel 2014 worden deze avond gehuldigd. Het zijn veldrijder Stan Godrie, veld- en wegrijder Perry Frijters, veelzijdig Kampioen Bas Ottevanger en wegrenster Claudia Jongerius. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr spreekt tot de titelhouders: ”De prestaties van WWV brengt deze kampioenen voort”. Tot slot betreden de renners Elite/ Beloften het podium. “Echte doorbijters zijn het, mannen met karakter”, aldus ploegleider Rinus Verboom. “De profs in de dop in een ideale mix, een top drie uit deze ploeg moet haalbaar zijn”, vervolgt Verboom. Acht renners van de vijftien uit deze categorie staan op 8 maart aan de start van de 39ste Dorpenomloop. Sponsors, vrijwilligers, ouders, begeleiders, de gemeente Rucphen en alle betrokkenen bij WWV worden door voorzitter Jerrie Maas hartelijk bedank voor hun inzet: “We hebben allen een ding gemeen; de passie voor de wielersport. Geschiedenis blijven schrijven en doorgaan, dat is onze doelstelling”.